17:30

Bäckseda IF vit

Referat

Referat: IF Eksjö Fotboll - Bäckseda IF vit

Idag var vi och mötte Eksjö i sista serie matchen innan sommarens uppehåll. Ett Eksjö som vi hade det väldigt lätt för på hemmaplan där vi hade utdelning på det mesta som vi fick mot mål. Idag så det annorlunda ut. Efter första 20 minuterna hade Eksjö en 2-1 ledning torts att våra killar spelade väldigt fin fotboll som hade kunnat resultera i fler mål framåt. Eksjö satte dit bollen när de fick chansen och spelade en hel del på kontring med långa bollar från den duktige högerbacken som hade bra träff på bollen.

Inför andra var fokus på att fortsätta som i första och att utdelning skulle komma. Det blev bättre än väntat där vi efter bara några minuter vänt till ledning 3-2 med två väldigt fina mål som båda hittade nätmaskorna längs upp i hörnen på målet. Eksjö kvitterade kort därefter med ett väldigt fint nickmål. Ytterligare ett mål framåt blev det för Bäckseda som gick till paus med en 4-3 ledning.

Taktiken var den samma inför sista perioden att fortsätta på inslagen väg och det gjorde grabbarna som spelade bollen fint till varandra och skapade många chanser. Tre av dessa chanser resulterade i mål och slutresultatet blev 7-3 till BIF. Stort beröm till alla grabbarna som trots en hel dag i solen på fotbollsskolan stod för en helgjuten insats. Tjejen som dömde matchen skall också ha mycket beröm då hon var rejäl i allting hon gjorde samt läxade upp ledarna när det var lite tjafs. Bra jobbat!